Ethel Dahlman och Gudrun Andersson

Ethel Dahlman och Gudrun Andersson

Foto: Claire Lindberg

Vår Historia

1996 startade jag Gula Änglarna tillsammans med min väninna Gudrun Andersson. Hon har sorligt nog lämnat oss.
Vi var båda berörda av att allt fler människor hamnade utanför samhällets skyddsnät. Genom att jag tidigare hade arbetat som församlingsyster i Oscars församling och hade stor erfarenhet av att arbeta med utslagna människor blev det möjligt för oss att starta Gula Änglarna.
Vi började med att möta människor på gatan och bjuda dem på varm choklad. Men det viktigaste var inte en kopp choklad utan att försöka hjälpa varje enskild människa att komma tillbaka till samhället. Det kunde vara hjälp med att bli drogfri, ekonomiskt stöd att laga tänder, betala en elräkning eller bara finnas till som stöd.
Att Gula Änglarna skulle växa och bli stort som  idag, vågade vi inte drömma om.

/Ethel Dahlman

Gudrun Andersson

Gudrun Anderson har efter en längre tids sjukdom avlidit i en ålder av 79 år. "En gul ängel har lämnat oss, en gul ängel med stort hjärta och en öppen famn också för de som har det svårt. Vi som haft förmånen att arbeta nära Gudrun under alla dessa år känner stor respekt och beundran för en person som vågade vara medmänniska för alla. Många är vi som saknar Gudrun, som tänker på henne med tacksamhet och som kan finna tröst i minnen av alla fina stunder tillsammans."

Adress

Besök: Östermalmsgatan 69 , (Frälsningsarmén Templet)
Postadress: Box 24249
104 51 STOCKHOLM
Sverige